29.6.15

Helsinki Pride 2015 (+kuulumisia)

Mulla oli hyvin selkeä visio siitä, että juhannuksena otan kauhean määrän kuvia, jotta voisin jakaa teillekin mun juhannusta. No eipä mennyt ihan nappiin. Vietin oman juhannukseni Jyväskylässä torstaista sunnuntaihin. Jyväskylä tuskin oli Suomen ainoa paikka, missä juhannus oli enemmänkin rämpimistä vesisateen keskellä. Kameraa en edes niinä harvoina kertoina muistanut ottaa isommasta kassista käsilaukkuun, joten kuvasaldoksi jäi yksi säälittävä paskalaatuinen kuva muutamasta siideritölkistä. Mutta mitäpä sitten tein juhannuksena?
Lähin torstaina iltapäivällä Turusta bussilla kohti Jyväskylää. Perillä asettauduin aloilleni. Väsymys oli sitä luokkaa, ettei siinä kymmenen jälkeen illalla huvittanut muuta tehdä kun käydä Burger Kingissä syömässä ja nukkua. Oon muuten ihan tajuttoman pettynyt Burger Kingiin. Oon kahdesti käynyt ja viimeksi en edes saanut kaikkia mozzarellatikkuja kurkusta alas. Miten mozzarellatikuista saa niin pahanmakuisia?
Perjantaiaamuna noustiin hyvissä ajoin käymään kaupassa ennen kun ne sulkeutu juhannukseksi. Seisoskeltiin puoli yhdeksän aikoihin keskustassa vesisateessa jankaten jonkun paikallisen jätkän kanssa siitä, että haetaanko sille kaljaa kaupasta. Ei muuten haettu :-D Myöhemmin päivällä käväistiin vielä ABC:lla Hesellä ja kiskastiin aamulla ostettuja alkoholipitoisia juomia naamaan. Mun kohalla ei sekään mennyt ihan nappiin, kun alko närästää ihan törkeesti enkä keksiny parempaa tekemistä enää kuin nukkua vain.
Lauantai meni vähän samoissa merkeissä. Samaisella Hesellä syömässä ja lisää kaljaa. Kierrettiin Jyväskylässä ympyrää ettien aukiolevista kaupoista pelikortteja. Oli muuten astetta hankalampi operaatio. Sunnuntaina ennen puolta päivää lähin bussilla kohti Turkua ihan silmät ristissä. Oli kyllä ihan mukava reissu, vaikka sää oli ihan syvältä ja pilas lähes kaikki suunnitelmat ihan täysin.

pride1

Viime lauantaina lähetiin kaverini kanssa kohti Helsinkiä ja Helsinki Prideä. Ollaan jo useampana vuotena käyty seurailemassa ja kuvailemassa kulkuetta. Tänä vuonna meinas alkaa vaan ihan totaalisesti kyllästyttää koko homma. Oltiin aluksi ihan väärässä paikassa ja kulkueen alkupää meni täysin ohi. Oltiin ostettu junaliputkin pois sen verran aikaseen ajankohtaan, ettei puistojuhlaankaan ollut aikaa. Ihmisiä oli tuttuun tapaan ihan hulluna niin kaduilla kuin vaatekaupoissakin. Koko reissusta jäi käteen muutama hassu kuva ja yksi Mangosta ostettu paitapusero.

pride2pride3pride4pride5pride6pride7pride8

Itse lähden aamulla ensimmäistä kertaa ikinä Lappiin. Kymmenen tuntia istumista niin saavun Rovaniemelle. Se, mitä tehdään, on täysin auki. Toivottavasti tulee mukava viikko :-)

2 kommenttia: