21.8.13

Mielipidepostaus vol. 2

Mielipidepostauksia multa on toivottu lisää ja mulla tuli mieleen yksi aihe, mikä tuntuu olevan yllättävänkin ajankohtainen.
Väkivallan ihailu kuulostaa omaan korvaan niin naurettavalta pelleilyltä. Jatkuvasti kuulen kuinka ihmiset yllyttää toisiaan vetämään turpaan ihmisiä, jotka ei välttämättä ole edes mitään pahaa tehnyt. 

Kävelin illalla kaverin kanssa eräässä kaupunginosassa Turun pohjoisosassa, kun siinä niin sanotulla päätiellä seisoi poliisiauto. Tällä kertaa kyseessä taisi olla ratsia, mutta todettiin, että jos siinä olisi huumeista kärähtänyt niin olisi joutunut monien syytteiden kohteeksi. 
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä samaisessa kaupunginosassa istuttiin huoltoasemalla. Siinä terassilla jutusteltiin eläkkeellä olevan rauhanturvaajan kanssa kuinka lähiaikoina alueella on alkanut liikkua huumeet ja yksin kulkevia ihmisiä ryöstetään väkivallalla uhaten. Ja näitä tapauksia on kuulemma monta.Viikonloppuna mun korviin kulkeutui myös juttuja, kuinka porukka alaikäisiä oli päättäny kiskoa puiston penkillä istuvan pulsun rahat ja viinat omaan taskuun. Ja sekään ei ollut riittänyt vaan pitihän sitä raukkaa takoa pari kertaa turpaan siitä huolimatta, että rahat ja viinat oli luovutettu mukisematta ihan yhdeltä istumalta.

Todistin yksi kaunis kesäilta myös käsittämätöntä keskustelua 14-15-vuotiaiden välillä. Kyse oli kolmiodraamasta, johon oli sotkeentunut asiaankuulumaton henkilö, jonka kaverit huuteli taustalla "vedä sitä huoraa turpaan saatana." Jaa. Mitäköhä se turpaan vetäminen edes ratkaisee? Missä vaiheessa kasvatusmetodit on mennyt niin pahasti mönkään, että nykyään liian monet nuoret (ja toki vanhemmatkin) ratkaisee riidat väkivallalla? Tässä tapauksessa ketään ei kuitenkaan lyöty, vaikka lähellä toki oli. 

Joudun jatkuvasti miettimään, mitä täällä kannattaa nykyään edes sanoa tai missä liikkua. Istuin klo 23 kauppatorilla bussipysäkillä katsellen ihmisiä. Ajatuskin siitä, että yhtäkkiä yksi niistä vain tulisi mun eteen ja päättäisi vetäistä turpaan ihan huvin ja urheilun vuoksi. Yleensähän väkivaltatilanteet voi ehkäistä olemalla täysin hiljaa tai vetäytymällä tilanteesta, mutta jos nykyään sekään ei riitä. En halua joutua pelkäämään itseni, lompakkoni, kamerani tai minkä tahansa puolesta, kun liikun yksin ulkona. Viime yönäkin alko mielikuvitus laukkaamaan tuhatta ja sataa vain jonkun narahduksen takia. Koko ajan joutuu vilkuilemaan taakse, jos joku ihminen sattuu kävelemään takana. Puhumattakaan siitä, kun joku tulee edestä päin. Käyn läpi, onko sillä kädessä mitään, onko laukkua, reppua taikka käsiä taskussa. Ja ei, en oo ennen pelännyt liikkua yksin ulkona enkä pelännyt millään tasolla pimeää.

Kaikesta huolimatta, kouluissa opettajat ei mukamas saisi käyttää yhtään fyysistä voimaa, mutta oppilaat saa mukiloida kenet haluaa miten päin haluaa. Ihme, kun ala-asteen hulivilin poistamisesta luokasta kahden miesopettajan avulla, ei tehty mitään Iltalehti/Iltasanomat/jokumuuvastaavakeltanenmedia-juttua. Se tosin oli silloin, kun minä olin lapsi. 

Oon oikeesti ihan varma siitä, että pikkuhiljaa tää maailma tulee sortumaan. Rahaa ei ole, ihmiset on itsekkäitä ja ahneita niin pitää viedä muilta kaikki mitä irtoaa. Talous tulee koko ajan alaspäin kovaa vauhtia ja porukkaa vaan irtisanotaan tai lomautetaan jatkuvalla syötöllä. Kaikki tulee maksamaan koko ajan vaan enemmän ja enemmän. Tupakka/makeis/pornolehtiverot senkus nousee nousemistaan ja ihmiset on enemmän ahdingossa. Joku sanoo, että 3. maailmasota syttyy öljyn takia. Minä sanon, että ihmisten itsekkyydestä ja halusta saada paremmin ja enemmän kuin toisella. 

28 kommenttia:

 1. oot niin oikeessa, ei oo mitään lisättävää. nä sun mielipidepostaukset on aina täyttä asiaa!

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu postaus osaat kirjottaa todella hyvin ja ton tekstin jakso lukee ihan kokonaan! :-)

  VastaaPoista
 3. http://iitasomad.blogspot.fi/2013/08/haaste.html

  Sulle on haaste :-)

  VastaaPoista
 4. meiti tykkää sun kuvista.

  VastaaPoista
 5. Moi!(:
  Sinut on haastettu blogissani :http://veeraarola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tämä oli täyttä asiaa, hyvä etten itsekseni nyökytellyt ja huudahdellut "niinpä!!11" täällä lukiessani.
  Ja ah noi kuvat <3 Ansaitsit juuri itsellesi uuden lukijan :)

  VastaaPoista
 7. Apua, ahdistuin ihan mielettömän paljon tämän luettuani. Olet onnistunut tekstissäsi, kerroit ahdistavan totuuden :(. Oi voi. Paha mieli. Hienoa, että kirjoitat näistä asioista. Inhoan, kun nykypäivänä blogeissa on vaan jotain teennäistä onnellisuutta. Mihin tämä maailma on menossa...

  VastaaPoista
 8. Kiitos palautteesta :) Sivupalkit korjattu niin niiden otsikotkin näkyy. Pientä viilausta muutenkin mutta mitään järisyttävää muokkailua en nyt ainakaan tee. Blogin täytyy kuitenkin olla kirjoittajansa näköinen. Eikä se sekavuus kauhean kaukana minusta ihmisenäkään ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta :-) Ja eipä mitään.

   Poista
 9. sulla on tosi kiva blogi ja hyviä kuvia (: banneri ja ulkoasu on tääydelliset :oo liityn lukijaks

  VastaaPoista
 10. Haastoin sut mun blogissa :)
  Käy kattoo:
  http://youdrivemecoconuts.blogspot.fi/2013/08/haasteee.html

  VastaaPoista
 11. Vautsi mikä blogi! erottuu todellakin massasta, kirjoitat asiasta ja kuvat on fantastisia. :)

  ^ ^
  http://aidotvarit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. vähänkö hyvi kirjotettu! :)

  VastaaPoista
 13. Tämä oli täyttä asiaa ja virkistävästi kirjotettu. Ei ollu sellasta tylsän puuduttavaa asiatekstiä, tai asiatekstiä oli toki, mutta mielenkiintosesti kirjotettu!

  VastaaPoista
 14. Tää oli huippu postaus! Must ois mahtava jos siirtyisit enemmä kirjottaa tämmösiä :) mielenkiintosta lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinhan mä toki yrittää kirjotella näitä lisää. Se vaan vaatii sen verran paljon keskittymistä ja vittuperkelevihaanmaailmaa-asenteen :-D mutta kiitos!

   Poista